Tour de France 2018 – Uitslag etappe 10 Tour de France 2018 – Uitslag etappe 10 foto: ASO/Alex BROADWAY

Julian Alaphilippe heeft de eerste bergetappe in de Tour gewonnen. De Fransman maakte deel uit van de lange ontsnapping en sloeg zijn slag op de Col de la Colombière, de laatste klim van de dag. Met anderhalve minuut voorsprong dook hij de afdaling in richting finishplaats Le Grand-Bornand en dat bleek ruim voldoende.

Ion Izagirre eindigde op de tweede plaats, Rein Taaramaë was derde. Geletruidrager Greg Van Avermaet zat eveneens in de vlucht van de dag en werd knap vierde. Daarmee verstevigde hij zijn leiderspositie in het algemeen klassement. De favorieten voor het geel hielden zich rustig. Een prikje van Daniel Martin, net onder de top van de slotklim, zorgde er wel voor dat Bauke Mollema, Ilnur Zakarin, Bob Jungels en Rigoberto Uran tijd verloren.