Tour de France 2018 – Favorieten etappe 11 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 11

Krijgen we naar La Rosière wel oorlog tussen de favorieten? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 11: Albertville – La Rosière Espace San Bernardo (108,5 km).

Buiten een prikje van Daniel Martin hielden de kleppers zich koest tijdens de tiende etappe. Woensdag krijgen we hopelijk meer vuurwerk te zien. Als we af mogen gaan op de zesde etappe in de Dauphiné van dit jaar, wordt het een fantastisch strijd. Parcoursbouwer Thierry Gouvenou heeft namelijk grotendeels op crtl+c, crtl+v gedrukt. Beide routes zijn grotendeels een kopie van elkaar. Op die 9e juni kwamen de renners na 110 kilometer en vier cols leeg en in plukjes over de streep.

Nadat er van start tot finish volle bak werd gekoerst, bleef de Spanjaard Pelle Bilbao net uit de greep van de klassementsmannen. De overige namen in de top-5: Geraint Thomas, Daniel Martin, Romain Bardet en Adam Yates. Juist, heren die deze Tour eveneens kans maken op een topklassering. Voor hun zijn de Montée de Bisanne (12,4 km aan 8,2%), Col de Pré (12,6 km á 7,7%), Cormet De Roselend (5,7 km aan 6,5%) en de slotklim naar La Rosière (17,6 km aan 5,8%) bekend terrein. Dat kan een voordeel zijn.

Zowel de Col de Pré als de afsluitende beklimming staan voor de eerste keer in het routeboek van de Tour de France. Waarschijnlijk zal het niet bij dit ene bezoek blijven. Korte, attractieve bergritten worden een trend in grote rondes. Zeker nadat de verwachtingen keer op keer waar werden gemaakt. Dat zal woensdag waarschijnlijk niet anders zijn, als de favorieten hun kaarten op tafel moeten leggen. Daniel Martin geven wij vanwege zijn explosiviteit op aankomsten als deze een goede kans op een tweede dagsucces.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 11 volgens Cycling Story:
***** D. Martin
**** Bardet, Thomas
*** Landa, Quintana, Valverde
** Dumoulin, Yates, Froome, Fuglsang
* Kruijswijk, Nibali, Roglic, Latour, Bernal

Joker: Daniel Navarro (Cofidis)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen