Tour de France 2018 – Favorieten etappe 10 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 10

Wie deelt de eerste klap in het gebergte uit? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 10: Annecy – Le Grand-Bornand (158,5 km).

Na de zware kasseienrit naar Roubaix stapten de renners in het vliegtuig om de verplaatsing naar de Alpen te maken. Daar mogen de renners na de verdiende rustdag direct aan de bak. De eerste zware bergrit schotelt de coureurs namelijk een met vijf cols voor. Er wordt makkelijk begonnen met een colletje van de vierde categorie, maar daarna komt het echte werk. Na amper 30 kilometer staat immers al de Col de la Croix de Fer (11,3 km à 7% procent op het menu. Hier zal gelijk het kaf van het koren worden gescheiden.

Na de Croix de Fer komt met de Montée du plateau des Glières (6 km à 11,2%) de zwaarste beproeving van de dag. De steile klim is er namelijk één van de buitencategorie. Na een lang tussenstuk volgen nog twee cols van de eerste categorie: de Col de Romme (8,8 km à 8,9%) en de Col de la Colombière (7,5 km à 8,5). Vanaf de top, die op 14 kilometer van de aankomst ligt, gaat het in één duik naar de finish in Le Grand-Bornand toe. Wie durft zich als een baksteen naar beneden te gooien voor rit- en tijdwinst? De laatste kilometer loopt nog wel 3,1 procent omhoog, dus het kan ook nog een interessant sprintje worden.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 10 volgens Cycling Story:
***** Bardet
**** Valverde, Nibali
*** Froome, Uran, Dumoulin
** Landa, Quintana, Thomas, Fuglsang
* Mollema, D. Martin, A. Yates, Roglic, Barguil

Joker: Pierre Rolland (EF Education First)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen