Tour de France 2018 – Uitslag etappe 8 Tour de France 2018 – Uitslag etappe 8

Voor de tweede rit op rij stond er geen enkele maat op Dylan Groenewegen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo in de chaotische slotkilometers en troefde iedereen op intrinsieke snelheid af. André Greipel duwde zijn wiel als tweede over de meet, terwijl Fernando Gaviria de top-3 complementeerde.

Na afloop zag het podium van de dag er echter anders uit. Greipel en Gaviria werden door de jury teruggezet naar respectievelijk de 92e en 93e plaats. De Duitser vanwege het feit dat hij in de laatste kilometer een kopstoot uitdeelde aan zijn landgenoot Nikias Arndt en de Colombiaan omdat hij in volle sprint een robbertje aan het vechten was met Greipel. Door de deklasseringen schoven Peter Sagen en John Degenkolb door naar de top-3.

Overigens schreef Groenewegen vaderlandse wielergeschiedenis met zijn tweede achtereenvolgende triomf. Enkel Joop Zoetemelk (1976) en Jan Raas (1978) deden het de Amsterdammer voor.

Pech
Verliezer op de Franse nationale feestdag was de Ier Daniel Martin. De winnaar van de zesde etappe kwam twintig kilometer voor het einde ten val en voor 1’16” op zijn concurrenten.

Tour de France 2018 – Uitslag etappe 8: