Tour de France 2018 – Favorieten etappe 9 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 9

Zegeviert Niki Terpstra nog eens in Roubaix? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 9: Arras Citadelle – Roubaix (156,5 km).

De negende etappe kruipt dicht tegen de Belgische grens aan en er zijn wellicht voldoende Belgen en Nederlanders die deze zondag 15 juli aangrijpen om de Tour te bezoeken. Arras is dit jaar voor de vierde keer startplaats, nadat er ook in 1991, 2014 en 2015 etappes in gang werden geschoten. Heeft Roubaix verder nog enige introductie nodig? De aankomstplaats van Parijs-Roubaix heeft ook in de Tour al de nodige sporen liggen. Drie keer werd er gestart en liefst 23 maal gefinisht, de laatste keer in 1985 – toen was onze landgenoot Henri Manders er de beste.

Over de etappe
Een etappe die aankomst in Roubaix schreeuwt om kasseien en de parcoursbouwers hebben daar maar wat graag gehoor aan gegeven. Na het vertrek uit Arras hebben de renners zo’n 45 kilometer de tijd om een kruisje te slaan voor de helletocht die komen gaat. De rit telt namelijk slechts 156,5 kilometer, maar met 21,7 kilometer aan kasseien die zijn verdeeld over vijftien sectoren is spektakel gegarandeerd. De legendarische kasseienrit van 2014 staat nog op het netvlies dankzij de zege van Lars Boom en een uitmuntende Vincenzo Nibali. Het wordt oppassen geblazen voor de klassementsrenners, want hier kan de Tour verloren worden.

Specialisten als Niki Terpstra wrijven zich juist in hun handen. Terpstra is als oud-winnaar van Parijs-Roubaix één van de de te kloppen mannen. De Nederlander kan profiteren van een mogelijk overwicht van Quick Step-Floors, dat dé klassiekerploeg bij uitstek is.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 9 volgens Cycling Story:
***** Terpstra
**** Sagan, Van Avermaet
*** Lampaert, Démare, Gaudin
** Nibali, Stuyven, Gilbert, Boasson Hagen
* Degenkolb, Naesen, Greipel, Sinkeldam, Laporte

Joker: Jens Keukeleire (Lotto Soudal)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen