Tour de France 2018 – Favorieten etappe 7 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 7

Het wordt vooral een lange, saaie dag voor het peloton. Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 7: Fougères – Chartres (231 km).

De Tour verlaat Bretagne in de zevende etappe van Fougères naar Chartres. Beide plaatsen zijn twee keer aankomstplaats geweest in de Tour. De Cathédrale Notre-Dame is in de wijde omtrek van Chartres goed te zien en vormde in 2012 het decor van de laatste tijdrit in de Tour de France. Bradley Wiggins wist er in de race tegen de klok over 53,5 kilometer iedereen achter zich te houden, inclusief zijn dichtste ‘belager’ en teamgenoot Chris Froome (+1’16”). De Brit werd twee dagen later de eerste Britse Tourwinnaar ooit.

Over de etappe
Chartres is ditmaal het decor van een reguliere rit in lijn, met 231 kilometer de langste van deze Tour. Vanuit Fougères rijden de renners in oostelijke richting. Na 120 kilometer doemt de enige beklimming van de dag op, de Côte du Buisson de Perseigne (1,5 km à 3,9%). Weinig bergpunten zijn er echter te verdienen, want de klim dicht bij racewalhalla Le Mans is beoordeeld met de vierde categorie. De koers is dan pas nèt over de helft. Het peloton zal echter meer zorgen hebben om de windrichting, want op het uiterst vlakke landschap kan het spoken en ligt waaiervorming op de loer. Wacht ons een waar spektakel in deze zevende rit?

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 7 volgens Cyclings Story:
***** Gaviria
**** Sagan, Kristoff
*** Greipel, Colbrelli, Kittel
** Groenewegen, Laporte, Démare, Pasqualon
* Degenkolb, Cavendish, Dupont, Boasson Hagen, Cort Nielsen

Joker: Soren Kragh Andersen (Team Sunweb)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen