Tour de France 2018 – Favorieten etappe 4 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 4

Derde massasprint, derde verschillende winnaar op dag 4? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 4: een nieuwe kans voor de sprinters als we van La Baule naar Sarzeau (195 km) gaan.

Badplaats La Baule in het departement Loire-Atlantique is het decor van het vertrek van de vierde etappe. Drie keer eerder was La Baule etappeplaats in de Tour, waaronder in 1988. De UCI introduceerde destijds een regel dat een wielerkoers maximaal drie weken mocht duren, waardoor de Tour eigenlijk pas op maandag kon starten. De organisatie vond echter een maas in de wet door ’s zondags een zogenoemde prelude te houden, een gecombineerde ploegentijdrit en individuele tijdrit die niet meetelde voor het klassement. Guido Bontempi klokte de beste tijden en mocht de gele trui aantrekken.

Over de etappe
De vijfde rit begint in La Baule, waarvandaan het peloton in noordoostelijke richting koerst over nagenoeg vlakke wegen. Vanaf de tussensprint in Derval halverwege de koers trekken de renners westwaarts richting de Atlantische kust. Na 135,5 kilometer zijn er opnieuw bergpunten te verdienen, ditmaal op de Côte de Saint-Jean-la-Poterie (800 m à 7,8%). De finish is na 195 kilometer in het Bretonse Sarzeau vlakbij de Golf van Morbihan, na een lange rechte lijn van bijna vier kilometer. De laatste kilometer loopt gemiddeld 1,3 procent omhoog dus het komt aan op pure power en de juiste timing. Drie keer scheepsrecht voor Marcel Kittel?

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 4 volgens Cycling Story:
***** Kittel
**** Gaviria, Sagan
*** Kristoff, Démare, Groenewegen
** Colbrelli, Greipel, Matthews, Laporte
* Degenkolb, Cavendish, Alaphilippe, Dupont, Boudat

Joker: Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen