Tour de France 2018 – Uitslag etappe 2 Tour de France 2018 – Uitslag etappe 2 foto: ASO/O.Chabé

De Tour de France draaide vorig jaar uit op een grote deceptie voor Peter Sagan. De Slowaak bracht Mark Cavendish zwaar ten val en werd als straf direct naar huis gestuurd. Hij kreeg dit jaar een herkansing en met een tweede plaats in de openingsrit miste hij zijn start niet. En in de tweede etappe deed hij het nog een plekje beter: hij hield in La Roche-sur-Yon Sonny Colbrelli nipt af en pakte zijn negende ritzege in La Grande Boucle.

De bochtige finale van de tweede rit over 182,5 kilometer van Mouilleron-Saint-Germain naar La Roche-sur-Yon eiste de nodige slachtoffers. Geletruidrager Fernando Gaviria kwam er ten val en Marcel Kittel moest afrekenen met pech. Peter Sagan bleef uit de problemen, zag behalve Gaviria ook andere concurrenten gehinderd worden door valpartijen en bleef Sonny Colbrelli nipt voor op de finish. Arnaud Démare eindigde op de derde plaats. Sagan sloeg daarmee een belangrijke slag in zijn jacht op een zesde groene trui en kreeg bovendien de gele trui uitgereikt.