Tour de France 2018 – Favorieten etappe 3 (ploegentijdrit) Tour de France 2018 – Favorieten etappe 3 (ploegentijdrit)

Welke ploeg rijdt op dag 3 het hardst? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 3: een ploegentijdrit van en naar Cholet (35,5 km).

Cholet (Maine-et-Loire) verwelkomt de Tour voor de vierde keer als etappeplaats. De Belg Félicien Vervaecke was er in 1936 als eerste de beste, maar daarna duurde het tot 1998 voordat de plaats opnieuw werd opgenomen in het routeschema – en meteen met Nederlands succes! Jeroen Blijlevens zag zijn voornaamste concurrent Mario Cipollini tegen de grond smakken, werd vervolgens in de sprint perfect afgezet door zijn ploeggenoten en pakte zijn vierde ritzege in La Grande Boucle. En Stefan Schumacher was er in 2008 de beste in een tijdrit. De Duitser werd echter uit de uitslagen geschrapt na een positieve dopingtest.

Over de etappe
Ditmaal staat er een ploegentijdrit over 35,5 kilometer op het programma die begint in het centrum van Cholet. Daarvandaan vertrekken de ploegen in westelijke richting om via Saint-Léger-Sous-Cholet, Saint-André-de-la-Marche – waar de eerste tijdmeting is – en La Romagne weer terug te keren naar Cholet, waar ook de finish is. De tweede tijdsmeting is op de Côte de la Séguinière. Het profiel van de rit is zeker niet vlak en wordt als ‘erg technisch en veeleisend’ omschreven. Verwacht wordt dat de ploegen zo’n 39 minuten over de ronde doen.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 3 volgens Cycling Story:
***** Team Sky
**** Quick-Step Floors, BMC Racing Team
*** Lotto Soudal, Mitchelton-Scott, Trek-Segafredo
** AG2R-La Mondiale, Movistar, Astana, Team Sunweb
* Team Movistar, Team LottoNL-Jumbo, Katusha, EF Education First, Bora-Hansgrohe

Joker: Team Dimension Data

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen