Tour de France 2018 – Favorieten etappe 1 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 1

Wie pakt de eerste gele trui in de Tour de France van 2018? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 1: Noirmoutier-en-l’Île – Fontenay-le-Comte.

Over de etappe
De openingsrit is ditmaal een rit in lijn over 201 kilometer van Noirmoutier-en-l’Île naar Fontenay-le-Comte. Het peloton trekt zuidwaarts en volgt lange tijd de kustlijn. Pas na de tussensprint in La-Tranche-sur-Mer na 120 kilometer gaat de route landinwaarts. Het parcours is weliswaar nagenoeg biljartvlak, toch zijn er in deze rit al bergpunten te verdienen. Op 28 kilometer van de finish beklimmen de renners namelijk de Côte de Vix (700 m à 4,2%) van de vierde categorie. Degene die er als eerste bovenkomt, krijgt na afloop de bolletjestrui uitgereikt. Welke sprinter rijdt zich vervolgens in het geel, want een massasprint is voor 99 procent zeker.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 1 volgens Cycling Story:
***** Groenewegen
**** Gaviria, Greipel
*** Kittel, Démare, Sagan
** Cavendish, Kristoff, Laporte, Colbrelli
* Matthews, Degenkolb, Stuyven, Alaphilippe, Cort Nielsen