Tour de France 2018 – Favorieten etappe 2 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 2

Schiet Fernando Gaviria ook in zijn tweede Touretappe raak? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 2: Mouilleron-Saint-Germain – La Roche-sur-Yon (182,5 km).

Mouilleron-Saint-Germain is voor het eerst etappeplaats in de Tour de France. Dat kan niet worden gezegd van aankomstplaats La Roche-sur-Yon – al moet worden aangetekend dat we erg ver terug moeten in de geschiedenis van La Grande Boucle om deze plaats aan te treffen in het routeschema. Zes keer eerder werd hier gefinisht. De Fransman René Le Grevès won er in de jaren dertig twee van zijn zestien ritzeges in de Tour en tachtig jaar geleden was de Belg Eloi Meulenberg er de laatste winnaar.

Over de etappe
De Tour blijft nog even in de Vendée, maar de etappe van vandaag wordt geheel en al in landinwaarts afgelegd. De start- en finishplaats liggen hemelsbreed slechts vijftig kilometer bij elkaar vandaan, de renners krijgen echter flink wat méér kilometers voor de wielen. Ze rijden in de beginfase in noordwestelijke richting en stuiten na 28 kilometer op de enige klim van de dag, de Côte de Pouzauges (1 km à 3,9%). Na 65 kilometer zakt de route af naar het zuiden, richting aankomstplaats La Roche-sur-Yon. Daar ligt de aankomstlijn na een bochtige finale.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 2 volgens Cycling Story:
***** Gaviria
**** Kittel, Sagan
*** Cavendish, Kristoff, Groenewegen
** Greipel, Laporte, Démare, Matthews
* Dupont, Colbrelli, Degenkolb, Boudat, Stuyven

Joker: Magnus Cort Nielsen (Astana)