Nederlanders in de Tour de France 2018 Nederlanders in de Tour de France 2018

Nederlanders in de Tour de France 2018

Overige Laatst bijgewerkt 25 maart 2021 22:15 Redactie

In de Tour de France 2018 doen er dit jaar veertien Nederlanders mee. Vergeleken met voorgaande jaren ietsje minder, want in de vorige edities waren dit er nog vijftien. De meeste landgenoten stonden in 1989 aan de start van de Tour, toen reden er namelijk 27 Nederlandse wielrenners mee. Toch is het aantal Nederlanders relatief hoog, zo reden er in 2010 nog acht renners mee en in 1999 slechts vijf wielrenners. In 2015 werd ons land echter nog vertegenwoordigd door maar liefst twintig coureurs.

Formaties
Nederland zal in de 105e editie van de Tour de France één formatie extra aanmoedigen, namelijk de LottoNL-Jumbo ploeg. Deze formatie is dan ook onze hofleverancier met vijf landgenoten in het team. We mogen ook één Hollandse debutant verwelkomen in de grote wielerronde, namelijk Antwan Tolhoek. In de teams Trek-Segafredo en Sunweb rijden weer twee landgenoten mee.

Nederlandse wielrenners met dagsucces
In de aankomende editie van de Tour de France rijden er drie Nederlanders mee die al eerder een dagsucces wisten te boeken in de ronde. Vorig jaar zegevierde sprinter Dylan Groenewegen nog op de Champs-Élysées en won Bauke Mollema de vijftiende etappe na een vroege ontsnapping uit het peloton. Dit jaar zal ook Tom Dumoulin meestrijden om de felbegeerde gele trui, hij won twee jaar geleden nog twee etappes in de Tour. Dumoulin zal een gooi gaan doen naar een hoge positie in het eindklassement, maar ook Mollema zal één van de kanshebbers zijn voor een goede eindklassering. Mollema eindigde in de afgelopen vijf jaar driemaal binnen de top tien.

Nederlandse renners 2018
LottoNL-Jumbo:
– Robert Gesink
– Dylan Groenewegen
– Steven Kruijswijk
– Timo Roosen
– Antwan Tolhoek

Sunweb:
– Laurens ten Dam
– Tom Dumoulin

Trek-Segafredo:
– Koen de Kort
– Bauke Mollema

Wanty-Groupe Gobert:
– Marco Minnaard

Sky:
– Wout Poels

Groupama-FDJ:
– Ramon Sinkeldam

Dimension Data:
– Tom-Jelte Slagter

Quick-Step Floors:
– Niki Terpstra

Nederlandse favorieten
Als wij de online bookmakers moeten geloven dan zal alle Nederlandse hoop gevestigd moeten worden op Tom Dumoulin. Een eindoverwinning voor deze wielrenner levert namelijk een quotering op van 14,00 euro. Ter vergelijking voor Chris Froome krijgen de wedders momenteel een notering van 2,65 euro. Winst voor Kruijswijk staat op 67,00 euro, gevolgd door Mollema op 101,00 euro. Mocht u deze Tour een gokje wagen, lees dan bijvoorbeeld algemeen wedadvies. Bedachtzaam wedden is wenselijk, zeker op internet waar soms onbetrouwbare partijen hun diensten aanbieden.