TourTip 2: Guillaume Martin TourTip 2: Guillaume Martin

TourTip 2: Guillaume Martin

Tour de France Laatst bijgewerkt 6 juli 2018 7:57 Redactie

Aftellend naar de Tourstart worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 2: Guillaume Martin.

Na een succesvol debuut in 2017, waarin ze zo’n beetje iedere etappe in de ontsnapping aanwezig waren, is Wanty-Groupe Goubert deze editie opnieuw via een wildcard uitgenodigd. De tactiek zal grotendeels hetzelfde zijn als vorig jaar en opnieuw zal Guillaume Martin als kopman zo hoog mogelijk willen eindigen in het klassement. De verwachtingen zijn hoog na zijn 23e plaats vorig jaar. Daarnaast wordt er met een schuin oog naar het jongerenklassement gekeken.

De 25-jarige Martin timmert gestaag aan de weg als ronderenner. In kleinere koersen behaalde hij al mooie resultaten. Zo werd hij in 2016 al eens vierde in de Ronde van de Ain en tweede in de Ronde van Oostenrijk door kort te finishen in de zware bergetappes. Na een negentiende plaats in de Dauphiné van 2017 volgde zijn Tourdebuut. Persoonlijk hoogtepunt zal de spannende en zware achtste etappe -gewonnen door Calmejane, Geesink tweede- geweest zijn, waarin Martin als eerste van de achtervolgende groep met klassementsmannen over de streep kwam. Later dat jaar won hij een etappe in de Ronde van de Limousin, een etappe en het klassement in de tweedaagse Ronde van Toscane. Dit jaar bleek hij de sterkste in een etappe en het eindklassement van de Ronde van de Sarthe.

Guillaume Martin reed dit jaar opnieuw een sterke Dauphiné, eindigde drie keer in de top-10 van de daguitslag en besloot de ronde als twaalfde. Zijn zwakke tijdrit zal hem nog een aantal plaatsen blijven kosten in het algemeen klassement maar een top-20 plaats moet erin zitten. Voor het jongerenklassement is hij een van de favorieten. Concurrenten voor de witte trui zal hij onder andere krijgen van Antwan Tolhoek, Pierre Latour en Tiesj Benoot.

Speel mee met het
Cycling Story Koersspel