Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 18 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 18

Tom Dumoulin heeft zijn achterstand op Simon Yates gehalveerd tijdens de 18e etappe. Dumoulin zette Yates in de slotkilometers van de klim naar Prato Nevoso flink onder druk met een stevige demarrage, maar de Brit gaf hem geen meter. Pas toen hierop een versnelling van Chris Froome volgde, kende Yates zijn eerste zwakke moment in deze Giro. De rozetruidrager moest passen. Yates had het zwaar richting de finish en verloor uiteindelijk 28 tellen op Dumoulin.

Er stond voor de kleppers geen ritzege meer op het spel, want de strijd om het dagsucces was al tien minuten daarvoor beslist. Eindelijk zong een vroeg ontsnapte kopgroep het tot het einde uit. De Duitser Maximilian Schachmann was de beste klimmer van een twaalftal renners, waar ook onze landgenoten Jos van Emden en Boy van Poppel onderdeel van uitmaakten. Schachmann zorgde met zijn mooiste triomf uit zijn nog jonge loopbaan al voor de 36e seizoenszege van Quick Step-Floors.