Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 17 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 17

Elia Viviani heeft zijn vierde ritzege in de 101e Giro d’Italia te pakken. De Italiaan van Quick-Step Floors bewees dat hij de rapste man in deze ronde is door Sam Bennett af te troeven. Viviani bracht de onderlinge stand qua ritzeges daarmee op 4-2. Niccolo Bonifazio maakte het podium van de zeventiende etappe compleet.

Hoewel het complete peloton op het tandvlees rijdt, werd er ook deze rit weer van start tot finish volle bak gekoerst. De aanvallers waren andermaal kansloos, al deden onder andere Wout Poels en Maurits Lammertink dappere pogingen om een massasprint te vermijden.

Na hun onsuccesvolle inspanningen was alle hoop voor een Nederlandse triomf gevestigd op Danny van Poppel. De sprinter van LottoNL-Jumbo ging de sprint van 250 meter aan, dacht even aan winnen, maar werd uiteindelijk toch op pure snelheid geklopt door Viviani en co. Een vierde plaats was het resultaat waar Van Poppel het mee moest doen.