Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 15 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 15 foto: Tim van Hengel

Simon Yates (Mitchelton-Scott) is momenteel een klasse apart in de 101e Giro d’Italia. De 25-jarige Brit veroverde in etappe 15 al zijn derde etappezege in deze ronde en deelde andermaal een fikse dreun aan zijn concurrenten. Op dit moment lijkt enkel pech of een fameuze inzinking hem van de eindzege af te kunnen houden.

In de etappe van Tolmezzo naar Sappada ging Yates op ruim 17 kilometer van de streep in de aanval en niemand zag hem meer terug. Naaste achtervolger Tom Dumoulin (Team Sunweb) moest heel diep gaan op de laatste twee beklimmingen, maar kon de schade uiteindelijk nog beperken tot 41 seconden. Voor Dumoulin, die derde werd in de daguitslag, kwamen er nog wel zes tellen van de bonificatieseconden bovenop.

Maandag staat de laatste rustdag op het programma en kan iedereen uitrusten voor de tijdrit van dinsdag. Dumoulin is de regerende wereldkampioen in deze discipline en wil zo veel mogelijk tijd goed maken gedurende 34 kilometer. Met een achterstand van 2’11” is La Maglia Rosa voorlopig wel uit het zicht voor de titelverdediger.

Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 15: