Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 14 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 14

De gevreesde Monte Zoncolan heeft zoals verwacht een waar wielerspektakel opgeleverd. Het was Chris Froome (Team Sky) die een wederopstanding beleefde op de mythische col. Er moet zeker nog rekening gehouden worden met de Brit, al lijkt er in deze 101e Giro weinig te beginnen tegen zijn landgenoot Simon Yates (Mitchelton-Scott), die overtuigend in het roze blijft.

In aanloop naar de demarrage van Froome zagen we zijn luitenant Wout Poels lange tijd op kop van het peloton sleuren, waardoor de groep in rap tempo werd uitgedund tot een man of tien. Daarbij waren bijna alle favorieten op de afspraak. Fabio Aru (UAE-Team Emirates) moest er al vroeg af, terwijl George Bennett (Team LottoNL-Jumbo) ontbrak vanwege brute materiaalpech.

Met nog zo’n 5 km te gaan ging Froome aan en sloeg direct een mooi gaatje. Yates bleef vooralsnog zitten. Tom Dumoulin (Team Sunweb) kon ook niet volgen en bleef lange tijd met Thibaut Pinot (FDJ) in zijn wiel zijn eigen tempo rijden. Met nog 3 km te gaan kwam dan toch een tegenreactie van klassementsleider Yates. Hij sprong weg bij Miguel Angel Lopez (Astana) en Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) en leek Froome nog terug te gaan pakken. Yates kwam nog dicht, maar moest de triomf aan Froome laten.

Froome lijkt daarmee weer helemaal terug in deze Giro. Ondanks het feit dat hij slechts een tiental seconden terugpakte op Yates zal deze overwinning de Engelsman moed geven. Dumoulin verloor uiteindelijk 36 tellen op Yates en staat op een kleine anderhalve minuut nog altijd op de tweede plek in het algemeen klassement.

Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 14: