Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 11 Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 11

Bedevaartsoord Assisi (Umbrië) is de startplaats van rit elf. Zes jaar geleden was de Giro hier voor het laatst op bezoek. Joaquim Rodriguez won er de tiende etappe en een dag later zwaaide Assisi de koers ook weer uit bij het vertrek van de elfde rit. De finish is opnieuw noordelijker, in de regio Marche. Voor de Giro-geschiedenis van aankomstplaats Osimo moeten we wat verder terug. In 1994 won Moreno Argentin hier de tweede rit.

Deze elfde etappe is gewijd aan Michele Scarponi, die vorig jaar tijdens een training door een noodlottig ongeval het leven verloor. Na de start in Assisi volgt rit over 156 kilometer met middellange en lange beklimmingen in de beginfase en enkele venijnige beklimmingen aan het einde, zoals de Muur van Filottrano met stijgingspercentages tot 14 procent en de slotklim naar het historische centrum van Osimo – een aankomst voor puncheurs.

Ritwinnaars in Assisi
1978: Bruno Zanoni
1982: Bernard Hinault
1995: Tony Rominger
2012: Joaquim Rodríguez

Ritwinnaars in Osimo
1987: Robert Forest
1994: Moreno Argentin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie