Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 10 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 10 foto: Tim van Hengel

Matej Mohoric heeft zijn tweede ritzege in een Grand Tour te pakken. De Sloveen, voormalig wereldkampioen bij de junioren en de beloften, was de sterkste in de langste Giro-etappe. Het werd een veelbewogen rit, waarin Esteban Chaves al snel het contact verloor met het peloton en finishte met een achterstand van 25 minuten.

Chaves kelderde daardoor in het klassement naar de 39e plaats – voor aanvang van de etappe was hij nog tweede. Die plek wordt nu ingenomen door Tom Dumoulin, die door de tegenslag van de Colombiaan een plekje opschoof. Simon Yates sprokkelde nog enkele seconden bij de tussensprints, waardoor hij nog iets steviger in de roze trui steekt.

Mohoric: “Dit is geweldig. Ik ben superblij voor mezelf, maar vooral voor mijn team. De ploeg liet me proberen een rit te winnen, hoewel we eigenlijk koersen voor Domenico Pozzovivo. Ik was er niet van overtuigd om Nico Denz te verslaan. Daarom probeerde ik hem eerder aan te vallen. Toen ik zag dat hij me niet voorbijging, gaf ik alles.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie