Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 10 Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 10

Na de tweede giorno di riposo breekt in Penne de tweede week van de Giro d’Italia aan. Deze stokoude plaats in de Abruzzen was in 2012 nog in de race voor de titel ‘Mooiste plaats van Italië’. Een geschiedenis als start- of aankomstplaats in de Giro heeft Penne nog niet, maar daar komt dinsdag 15 mei verandering in. Ook Gualdo Tadino in de regio Umbrië is voor het eerst aankomstplaats in de Corsa Rosa.

Het is voor de renners te hopen dat de rustdag ze goed heeft gedaan, want met 239 kilometer is de tiende etappe de langste van de Giro d’Italia 2018. Na de start in Penne gaat het meteen omhoog. De renners passeren al snel Hotel Rigopiano, dat vorig jaar januari werd bedolven onder een lawine. 29 mensen verloren daarbij het leven. Na de top van de Fonte della Creta dalen de renners af, om vervolgens weer te moeten klimmen. Het is het beeld van de hele etappe: het gaat op en af. De finish is na 239 kilometer getrokken in Gualdo Tadino.

Ritwinnaars in Penne

Ritwinnaars in Gualdo Tadino

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie