Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 9 Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 9

Ook de negende rit begint in de regio Campanië, in Pesco Sannita om precies te zijn. De plaats was in 2009 aankomstplaats in de Giro voor vrouwen. Trixi Worrack kwam solo als eerste over de finish, terwijl onze landgenote Loes Gunnewijk op 1’13” op de vierde plaats eindigde. De finish is vandaag getrokken in de Abruzzen. Het bergmassief Gran Sasso d’Italia is niet voor het eerst het decor voor de Giro. In 1999 was Marco Pantani er de beste in de 253 kilometer lange achtste etappe. De Italiaan, die in 2004 op 34-jarige leeftijd overleed, soleerde in regenachtige weersomstandigheden naar de zege.

Opnieuw krijgt het peloton op weg naar Gran Sasso d’Italia een lange etappe voorgeschoteld, liefst 224 kilometer. De start is in Pesco Sannita, waarna de renners over een golvende route naar Roccaraso rijden – dit is de eerste serieuze beklimming van de dag. Daarna volgt een lange afdaling, maar vanaf kilometerpunt 177 is het opnieuw klimmen geblazen. Naar de top van slotklim Gran Sasso d’Italia moeten de renners een reusachtige 45 kilometer bergopwaarts wegtrappen!

Ritwinnaars in Pesco Sannita

Ritwinnaars in Gran Sasso d’Italia
1971: Vicente López Carril
1989: John Carlsen
1999: Marco Pantani

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie