Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 9 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 9 foto: Tim van Hengel

Simon Yates heeft na de negende rit van de Giro d’Italia de maglia rosa nog steviger om de schouders. De 25-jarige Brit van Mitchelton-Scott pakte in de etappe naar Gran Sasso zijn eerste dagsucces ooit in de Giro en zag Chris Froome en Fabio Aru flink wat tijd verliezen.

Tom Dumoulin beperkte de schade in de 225 kilometer lange bergetappe. De titelverdediger raakte op achterstand in de slotkilometer en kwam twaalf tellen na ritwinnaar Yates over de finish. Hij verloor in het klassement een plekje aan Esteban Chaves en staat nu derde op 38 seconden.

“Ik besef hoe bijzonder het is om in de roze trui mijn eerste etappe te winnen”, zei Yates, die in de voetsporen trad van onder anderen Marco Pantani. “Deze zege is voor de jongens die de hele dag op kop reden. Het is echt gaaf. Vanmorgen al geloofden we in de mogelijkheid om zowel de rit te winnen als de roze trui te verdedigen.”

Morgen wordt er niet gekoerst en houdt het peloton een rustdag. Dinsdag breekt in Penne de tweede week van de Giro aan. Lees hier welke etappes de renners nog te wachten staan.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie