Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 8 Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 8

Net als in 2016 is Praia a Mare ook startplaats, alleen is de finishlijn ditmaal niet getrokken in Benevento, maar in Montevergine di Mercogliano in de regio Campania. Bergplaats Montevergine di Mercogliano was voor het laatst aankomstplaats in de Giro in 20111. In een beklijvende slotfase wist Bart De Clercq een achtervolgende groep met daarbij onder anderen Michele Scarponi, Roman Kreuziger en Stefano Garzelli nipt voor te blijven. De etappe had een Nederlands tintje, want Pieter Weening reed in de roze leiderstrui.

In het eerste weekend op Italiaans grondgebied wordt meteen vuurwerk verwacht met twee aankomsten bergop. De achtste etappe begint in Praia a Mare en doorkruist vervolgens het nationaal natuurpark van Cilento. Daarna rijden de renners via de kust naar de voet van de slotklim naar Montevergine di Mercogliano. Op 1260 meter hoogte is vervolgens de finishlijn getrokken.

Ritwinnaars in Praia a Mare
2016: Diego Ulissi

Ritwinnaars in Montevergine di Mercogliano
1962: Armand Desmet
2001: Danilo Di Luca
2004: Damiano Cunego
2007: Danilo Di Luca
2011: Bart De Clercq

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie