Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 8 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 8

Richard Carapaz heeft geschiedenis geschreven in de achtste rit van de Giro d’Italia. De 24-jarige drager van de witte jongerentrui versnelde vlak voor de top van de Montevergine di Mercogliano en kwam solo over de finish. Hij schonk daarmee zijn thuisland Ecuador het eerste dagsucces in een Grand Tour ooit.

Koen Bouwman (24) leek lange tijd op weg naar een sensationele zege. De renner van LottoNL-Jumbo maakte deel uit van de vroege vlucht en deed op de slotklim een gooi naar het dagsucces. Met een kleine voorsprong ging hij de laatste kilometers in. Hij strandde echter in het zicht van de haven toen Carapaz zijn duivels ontbond.

“Ik ben heel blij en emotioneel. Dit is mijn eerste overwinning in een grote ronde”, zei Carapaz na de finish. “Ik heb hard gewerkt om hier te komen. Ik had goede benen vanaf de voet van de klim. Ik moest het van ver proberen, omdat ik weinig kans had om de sprint te winnen. Ik koos het juiste moment in de laatste twee kilometer.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie