Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 7 Giro d’Italia 2018 – Vooruitblik etappe 7

Pizzo heeft nog geen geschiedenis in de Giro d’Italia, maar verwelkomde wel een keer de Ronde van Reggio Calabria, die na 2012 van de wedstrijdkalender verdween. In 2011 startte er de derde etappe, die werd gewonnen door Manuel Belletti. Praia a Mare was in 2016 aankomst- en startplaats in de Corsa Rosa. Diego Ulissi kwam in de vierde rit solo over de finish – Tom Dumoulin (2e) en Steven Kruijswijk (3e) zorgden dat de overige ereplaatsen oranje kleurden. Een dag later was Praia a Mare startplaats voor de 233 kilometer lange vijfde etappe naar Benevento.

De Giro heeft Sicilië verlaten en gaat verder onder in de bekende laars, op het vaste land in de regio Calabrië. Deze zevende etappe biedt het sprintersgilde nieuwe mogelijkheden, want hoogtemeters zijn er vrijwel niet. De koers start in Pizzo en vertrekt in noordelijke richting, naar de regiogrens met Basilicata. Na 159 kilometer langs de Tyrreense kust is de aankomstlijn getrokken in Praia a Mare.

Ritwinnaars in Pizzo

Ritwinnaars in Praia a Mare
2016: Diego Ulissi

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie