Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 7 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 7

Sam Bennett heeft de zevende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De 27-jarige Ier van BORA-hansgrohe troefde aan het strand van Praia a Mare Elia Viviani af in een massasprint. Hij pakte daarmee zijn eerste dagsucces ooit in een grote ronde. Rozetruidrager Simon Yates kwam niet in de problemen in de biljartvlakke rit en blijft leider.

Davide Ballerini, Maxim Belkov en Markel Irizar gaven de 159 kilometer lange etappe kleur met een lange ontsnapping. Dit drietal werd echter op tijd ingerekend door het peloton, waarna het sprinten geblazen was aan de Tyrreense kust. Viviani was op papier de grote favoriet na zijn ritzeges in Israël, maar de Italiaan kwam tekort.

“Ik ben opgelucht met deze eerste overwinning in een Grand Tour. Ik was er al zo vaak dichtbij in de Giro”, zei Bennett na afloop. “Met zoveel snelle sprinters was juiste timing de sleutel naar succes. Ik koos het wiel van Viviani. Het is niet gemakkelijk om hem te verslaan!”