Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 6 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 6 foto: Tim van Hengel

Mitchelton-Scott heeft op indrukwekkende wijze de toon gezet in de zesde rit van de Giro d’Italia. Esteban Chaves boekte op de Etna zijn tweede etappezege ooit in La Corsa Rosa nadat hij deel uitmaakte van de vlucht van de dag. De Colombiaan zag zijn ploegmakker Simon Yates (foto) in de slotfase knap de oversteek maken en de roze trui pakken.

De andere favorieten, onder wie Tom Dumoulin, moesten het antwoord schuldig blijven op de knappe move van de Brit en kwamen 26 seconden later over de streep. Dumoulin blijft tweede in het klassement en geeft na de etappe van vandaag zestien tellen toe op de koppositie. Ritwinnaar Chaves schoof op naar de derde plaats.

“Het is ongelooflijk. Hier heb ik naar gesnakt bij mijn terugkeer in de Giro na een jaar afwezigheid”, zei Chaves. “Deze etappe had een heel zware eindfase. Ik dank in de eerste plaats Jack Haig voor het feit dat hij zo hard voor mij heeft gewerkt in de kopgroep. Dit een-tweetje met Yates is als een droom.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie