Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 3 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 3 Tim van Hengel

Elia Viviani heeft in Eilat zijn tweede dagsucces op rij geboekt in de Giro d’Italia. De 29-jarige Italiaan van Quick-Step Floors was net als gisteren de sterkste in een massasprint. Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) eindigde op de tweede plaats, Sam Bennett (BORA-hansgrohe) was derde. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) sprintte naar de vijfde stek en was de beste Nederlander in de uitslag.

“De eerste twee uur voelde ik me erg slecht. De druk was weg na de overwinning van gisteren”, zei Viviani na afloop. “Maar ik voelde me steeds beter. Ik heb enkele klassiekers gereden, dus ik was klaar voor deze lange etappe vandaag. We volgden ons plan – we misten alleen Sabatini omdat hij een lekke band had. Maar de laatste rechte lijn lag me prima.”

Victor Campenaerts (Lotto Soudal) liep tijdsverlies op in de 229 kilometer lange etappe en verdween uit de top 10 van het klassement. Daardoor schoof José Gonçalves op naar de derde plaats achter Tom Dumoulin en maglia rosa Rohan Dennis. Morgen wordt er niet gekoerst, maar trekt het wielercircus van Israël naar Sicilië. (bekijk hier het rittenschema)