Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 1 Giro d’Italia 2018 – Uitslag etappe 1 Tim van Hengel

Tom Dumoulin heeft in Jeruzalem de openingsetappe van de Giro d’Italia gewonnen. De 27-jarige titelverdediger was de snelste in de individuele tijdrit over 9,7 kilometer. Rohan Dennis mocht lange tijd dromen van het dagsucces, maar werd uiteindelijk met beide benen op de grond gezet toen de wereldkampioen tijdrijden twee seconden sneller klokte. Voor de Australiër restte de tweede plaats, Victor Campenaerts was derde.

Dumoulin pakte bovendien veel tijd op zijn concurrenten voor het klassement. Chris Froome verloor bijvoorbeeld al 37 seconden en het verschil met Fabio Aru was 50 tellen. Alleen Simon Yates (7e) en Domenico Pozzovivo (10e) hielden de schade enigszins beperkt.

“Dit is zoals ik het wilde. De overwinning en een flink tijdverschil met de andere klassementsrenners”, zei Dumoulin kort na de finish. “Ik wist dat ik klaar was voor de Giro, maar ik was er niet zeker van of ik vandaag zou winnen. Het parcours was lastig, maar absoluut perfect voor mij.”