GiroTip 2: Niklas Eg GiroTip 2: Niklas Eg

GiroTip 2: Niklas Eg

Giro d'Italia Laatst bijgewerkt 30 april 2018 22:01 Redactie

Aftellend naar de Girostart worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het koersspel? Vandaag in deel 2 Niklas Eg, het jongerenklassement.

Met Mads Pedersen beschikte Trek-Segafredo over de verrassing van het voorjaar. De jonge Deen behaalde een serie ereplaatsen in Australië, reikte daarna tot een vijfde plaats in Dwars door Vlaanderen en haalde uit met een knappe tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. Maar de Amerikaanse ploeg beschikt over nog meer Danish Dynamite en hoopt op een nieuwe verrassing tijdens de Giro in de persoon van Niklas Eg.

De 23-jarige Eg reed de afgelopen jaren op continentaal niveau voor het Deense VéloConcept en deed dat niet onverdienstelijk. Zo reeg hij de ereplaatsen aaneen in diverse etappekoersen in Frankrijk, Italië en Tsjechië met als absoluut hoogtepunt de bergetappes en een derde plaats in het eindklassement van de Tour de l’Avenir van 2017, wat hem een contract in de World Tour formatie van Trek-Segafredo opleverde.

Eg etaleerde dit jaar zijn klimmerstalent in de Abu Dhabi Tour door als zevende te finishen op Jebel Hafeet, waar hij een lijstje gevestigde namen achter zich liet. Later, in de Ronde van Kroatië was hij opnieuw erg sterk in de etappes met aankomst bergop en maakte indruk op de 28 kilometer lange slotklim naar Biokovo. Daar reed hij in zijn eentje het halve peloton naar de vaantjes. Ook zijn kopman Gianluca Brambilla kon hem niet volgen en kwam met bijna een minuut achterstand op zijn ploegmaat boven. Die ronde eindigde voor Eg op een vijfde plaats in het algemeen klassement, drie plaatsen hoger dan Brambilla die ook in de Giro zijn kopman is en daar zijn beste prestatie uit 2012 (13e) probeert te verbeteren.

Niklas Eg beschikt naast een flinke dosis klimmerstalent ook nog over een goede tijdrit en is daarmee de ronderenner voor de toekomst van Trek-Segafredo. Deze Ronde zal hij voornamelijk in dienst van zijn kopman rijden, maar als de benen zo goed zijn als in Kroatië kan zijn rol zomaar eens veranderen. Want wat goed is, komt snel. Om het jongerenklassement te winnen zal Eg voor het eerst in zijn nog prille carrière drie weken moeten volhouden en dient hij af te rekenen met onder andere Miguel Angel López en Sam Oomen.

 

 

Speel mee met het
Cycling Story Koersspel