LIVE Luik-Bastenaken-Luik 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen LIVE Luik-Bastenaken-Luik 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen foto: Tim van Hengel

Bekijk hier LIVE Luik-Bastenaken-Luik 2018. Met Luik-Bastenaken-Luik wordt zondag het seizoen van voorjaarsklassiekers afgesloten. LBL, ook wel La Doyenne genoemd, is één van de oudste eendagskoersen op het programma en één van de vijf Monumenten in het wielrennen. Eddy Merckx is met vijf zeges nog steeds recordhouder in LBL. Alejandro Valverde is met drie overwinningen de volgende onder de nog actieve renners. Afgelopen woensdag bewees hij in de Waalse Pijl met een tweede plaats dat hij ook dit jaar weer in vorm is. Kan Valverde dit weekend Merckx evenaren? Of weet team Quick-Step roet in het eten te gooien? Hierbij het overzicht met uitzendingen en livestreams.

Winnaars Luik-Bastenaken-Luik de voorbije jaren

2017: Alejandro Valverde (Spa)
2016: Wout Poels (Ned)
2015: Alejandro Valverde (Spa)
2014: Simon Gerrans (Aus)
2013: Daniel Martin (Ier)
2012: Maksim Iglinski (Kaz)
2011: Philippe Gilbert (Bel)
2010: Aleksandr Vinokoerov (Kaz)
2009: Andy Schleck (Lux)
2008: Alejandro Valverde (Spa)

Deelnemers en startlijst

Zie hier voor de volledige startlijst met alle teams en deelnemers in de Luik-Bastenaken-Luik 2018.

Sporza

Vanaf 14:00 uur op één, met LIVE verslag van de Luik-Bastenaken-Luik. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

NOS

Vanaf 14:00 uur een rechtstreeks verslag van Luik-Bastenaken-Luik, eerst de wedstrijd bij de vrouwen, daarna de mannenkoers, bij NOS Studio Sport op NPO 1.

Eurosport

Vanaf 14:00 uur live Luik-Bastenaken-Luik op Eurosport 1. Zie ook hier voor actuele uitzendtijden.

Livestreams

Online kunt u live Luik-Bastenaken-Luik volgen via de livestreams hier (Nederlandstalig/Sporza, officiële VRT-livestreams één en Canvas), hier (Nederlandstalig/Sporza, alleen in België), hier (Nederlandstalig), hier (Eurosport 1, Engelstalig) en hier (Eurosport 2, Engelstalig)