BMC met meerdere doelen naar Tirreno-Adriatico BMC met meerdere doelen naar Tirreno-Adriatico © Tim van Hengel

De ambities van BMC voor Tirreno-Adriatico zijn onverminderd hoog nadat kopman Richie Porte verstek moest laten gaan vanwege ziekte. In de Italiaanse rittenkoers die woensdag begint richt de Amerikaanse WorldTour-formatie zich met Greg Van Avermaet en Rohan Dennis op ritzeges en met Damiano Caruso op het klassement.

Porte liep na de Ronde van de Algarve een infectie aan zijn luchtwegen op, waardoor hij een deel van zijn training moest overslaan. Daarop werd besloten dat de Australiër paste voor Tirreno-Adriatico en zijn koersprogramma werd herzien om hem goed te laten herstellen.

De ploeg wil graag het succes in de ploegentijdrit van de afgelopen twee jaar voortzetten. Daarnaast mikt de ploeg met Greg Van Avermaet op dagsuccessen en krijgt Damiano Caruso de kans om een sterk eindklassement te rijden. Rohan Dennis richt zich op de individuele tijdrit.

Selectie BMC voor Tirreno-Adriatico

Alberto Bettiol, Patrick Bevin, Damiano Caruso, Rohan Dennis, Stefan Küng, Michael Schär en Greg Van Avermaet.

Speel mee met het Cycling Story Koersspel!

foto: A.S.O. / K.D. Thorstad