Bardet voor het eerst aan de start in Tirreno-Adriatico Bardet voor het eerst aan de start in Tirreno-Adriatico © Vincent Kwanten

Romain Bardet staat woensdag voor de eerste keer in zijn carrière aan de start van Tirreno-Adriatico. De Fransman van AG2R La Mondiale beleefde zaterdag ook al zijn vuurdoop in Strade Bianche en eindigde daarin knap als tweede.

“Dit was een echte wedstrijd en daar ben ik dol op”, zei hij na de Italiaanse eendagswedstrijd. “De sterkste renners reden allemaal vooraan. Ik werd perfect ondersteund door de ploeg en ondanks dat dit mijn eerste keer was, had ik het erg naar mijn zin. Even dacht ik aan de overwinning, maar het podium is ook een goed resultaat. Tiesj Benoot was de sterkste en ik deed mijn best. Het had geen tien kilometer langer moeten duren.”

De omstandigheden in de wedstrijd waren erbarmelijk, waardoor de grindpaden er erg slecht bij lagen. “Strade Bianche is puur fietsen. Het was een dag voor krijgers en daar hou ik van”, blikte Bardet terug. Ik was nieuwsgierig naar en koers waarbij je flirt met je grenzen. En ik ben erg blij dat ik op het podium stond. Het was een andere inspanning, koersen door de prachtige Toscaanse dorpjes en de grandioze landschappen, zelfs vandaag terwijl er overal modder was.”

Bardet kent inmiddels bijna al zijn ploeggenoten voor Tirreno-Adriatico. Er wordt alleen nog een vervanger gezocht voor Silvan Dillier, die na een valpartij in Strade Bianche moest afhaken. De Zwitser liep daarbij een breuk op in zijn linkerhand.

Selectie AG2R La Mondiale voor Tirreno-Adriatico

Romain Bardet, Silvan Dillier, Julien Duval, Mathias Frank, Alexandre Geniez, Alexis Gougeard en Matteo Montaguti.

Speel mee met het Cycling Story Koersspel!

foto: Vincent Curutchet