Sunweb heeft de regenboogtrui onthuld waarin Tom Dumoulin dit seizoen zijn tijdritten rijdt. Onze landgenoot verdiende het shirt voor zijn wereldtitel in het Noorse Bergen.

“Ik ben erg trots op wat ik heb bereikt. De mogelijkheid om de regenboogtrui te dragen dit jaar is iets heel bijzonders voor mij”, aldus Dumoulin. Ook zijn tijdritfiets is onder handen genomen en voorzien van de regenboogkleuren. Hij rijdt tijdens de Ronde van Abu Dhabi voor het eerst in zijn nieuwe outfit als de individuele tijdrit over 11,8 kilometer op het programma staat.

Eerste Nederlander

Dumoulin pakte in september de wereldtitel tijdrijden. De winnaar van de Giro d’Italia was verreweg de sterkste op het spectaculaire parcours in Bergen. Primoz Roglic, de Sloveense nummer twee, was de enige renner die binnen de minuut bleef van de renner van Sunweb. Hij werd daarmee de eerste Nederlander die het WK tijdrijden bij de mannen wist te winnen.

foto: PR