Jay McCarthy heeft in Geelong de 4e Cadel Evans Great Ocean Road Race gewonnen. De organisatie van de Australische eendagswedstrijd zag daardoor voor het eerst een landgenoot zegevieren nadat voorgaande jaren Gianni Meersman, Peter Kennaugh en Nikias Arndt de beste waren. Voor de 25-jarige renner was het zijn grootste overwinning uit zijn loopbaan, hij won in 2016 al eens een etappe in de Tour Down Under.

De tweede WorldTour-koers van 2018 werd afgewerkt onder pittige omstandigheden. De temperatuur liep op tot 41 °C en het 164 kilometer lange parcours was zwaar met enkele korte, maar steile beklimmingen in de slotfase. Het tempo lag meteen hoog nadat het startsein was gegeven. Vijf renner zochten het offensief, met daarbij onze landgenoot Robbert de Greef (Roompot-Nederlandse Loterij). Ze bouwden een maximale voorsprong op van 6’40”, maar meer ruimte kregen zij niet van het peloton.

Bij het ingaan van de laatste 25 kilometer was van het verschil nog zo’n twee minuten over. Meerdere renners probeerden daarop de oversteek te maken, maar zonder succes. Het peloton pakte de laatste vluchters uiteindelijk terug op vijftien kilometer van de finish.

Uiteindelijk streed een klein peloton om de zege en was McCarthy de beste. De Australiër versloeg Elia Viviani (Quick-Step Floors) en Daryl Impey (Mitchelton-Scott), onlangs winnaar van de Tour Down Under. De renner van Bora-hansgrohe eindigde eerder deze maand nog als tweede tijdens het Australisch kampioenschap op de weg en in de Tour Down Under reed hij drie keer naar een top 10-klassering.

Reactie McCarthy

“In deze koers verliep alles goed”, zei McCarthy. “Ik was een beetje teleurgesteld over mijn optreden in de Tour Down Under, maar ik kwam met vertrouwen naar Geelong en wilde een goed resultaat behalen. Het was goed dat Daniel Oss in de laatste kilometer bij me was. Chaves en Viviani zaten ons op de hielen en het motiveerde me om een ploeggenoot te hebben in de finale. Ik ben erg blij dat ik op deze manier mijn koersen in Australië kan beëindigen.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie