De Cadel Evans Great Ocean Road Race is zondag de tweede Australische WorldTour-koers op de wielerkalender van 2018. In tegenstelling tot de Tour Down Under die gaat over zes etappes, is de koers die werd vernoemd naar voormalig Tourwinnaar Cadel Evans een eendaagse wedstrijd. – foto: Rob Cianflone, Getty Images

2017

Nikias Arndt was vorig jaar de beste in een zonovergoten Cadel Evans Great Ocean Road Race, die toen voor het eerst deel uitmaakte van de UCI WorldTour. De Duitser van Sunweb won na 174 koerskilometers de sprint van een klein peloton en bleef Simon Gerrans en Cameron Meyer voor. Robert Gesink was op de elfde plek de eerste Nederlander in de uitslag. Arndt volgde op de erelijst Peter Kennaugh en Gianni Meersman op, die de eerste twee edities wonnen.

2018

De watervlugge Nikias Arndt keert in 2018 terug om zijn titel te verdedigen. De Duitser krijgt van Sunweb de kans opnieuw een goed resultaat neer te zetten in, vermoedelijk, weer een sprint met een klein peloton. De ploeg verwacht eenzelfde scenario als in 2017, ondanks enkele wijzigingen in het parcours. Arndt heeft onder anderen de Nederlanders Sam Oomen en Mike Teunissen aan zijn zijde.

Ook BMC staat aan het vertrek. De Amerikaanse formatie liet een sterke indruk achter in de Tour Down Under en greep met Richie Porte nipt naast de eindzege. Dezelfde selectie staat zondag aan de start in Geelong. De ploeg kan met die ploeg op meerdere paarden gokken. Zo wil de ploeg Simon Gerrans uitspelen als het aankomt op een sprint. Rohan Dennis en Porte zijn de pionnen, die met een aanval verrassend uit de hoek kunnen komen.

In totaal staan zestien ploegen aan de start, waaronder ook de Nederlandse teams LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij.

PCS-startlijst

Parcours

De 164 kilometer lange wedstrijd, vaak afgekort tot Great Ocean Road Race of Cadel Road Race, start om 01.10 uur Nederlandse tijd in Geelong. De route gaat over delen van de Great Ocean Road en de renners moeten na een lange lus vier keer over de iconische Challambra-beklimming, die is opgenomen in een lokaal circuit. De verwachte finish is rond 05.15 uur, eveneens in Geelong.

De koers werd voor het eerst gehouden in 2015 als afscheid voor Cadel Evans, de winnaar van de Tour de France 2011 en de wereldkampioen van 2009. In 2017 werd de koers toegevoegd aan de UCI WorldTour-kalender.

Erelijst

2017: Nikias Arndt (Dui)
2016: Peter Kennaugh (GBr)
2015: Gianni Meersman (Bel)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie