Daryl Impey (Michelton-Scott) heeft de 20e Tour Down Under op zijn erelijst gezet. De Zuid-Afrikaan zag zijn leidende positie in de slotrit niet meer worden afgesnoept door Richie Porte (BMC Racing Team), die in dezelfde tijd stond genoteerd.

“Dit is een hele opluchting, je kan nooit zeggen dat het gedaan is tot het gedaan is”, zei Impey na afloop. “We hadden de zaken onder controle, mede dankzij ervaren renners als Mathew Hayman en Damien Howson die geweldig werk hebben verzet deze week. Ik was in goede handen.”

Onze landgenoot Tom-Jelte Slagter legde voor zijn nieuwe ploeg Dimension Data knap beslag op de derde plek in de eindrangschikking. Robert Gesink (Team LottoNL-Jumbo) eindigde net in de top-10 en kan zo terugkijken op een erg geslaagde rentree in het peloton.

Het afsluitende criterium door de straten van Adelaide werd volgens traditie een sprintersbal. Van de vier rappe mannen die al een etappe hadden veroverd, trok André Greipel (Lotto Soudal) voor de tweede keer aan het langste eind. Hij was na 90 kilometer onder andere Caleb Ewan (Michelton-Scott) en Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) de baas.

Tour Down Under 2018 – Uitslag etappe 6: