André Greipel heeft zijn speciale band met de Tour Down Under voortgezet. De Duitser van Lotto Soudal, die al twee keer eindwinnaar was, boekte in de openingsrit van de 20e editie al zijn 17e ritoverwinning in de Australische rittenkoers. Na drie jaar van afwezigheid schoot hij in Lyndoch gelijk raak door thuisrijder Caleb Ewan (Michelton-Scott) en wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) af te troeven in de massasprint.

Greipel toonde met een machtige spurt door het midden aan dat hij nog altijd tot de wereldtop behoort. De Gorilla kwam in 2017 slechts tot vijf overwinningen en dat maakte het jaar extra zwaar voor Greipel. Hij ging immers gebukt onder de ziekte van zijn moeder Gudrun, die in december aan de gevolgen van de spierziekte ALS overleed. Greipel probeert zich weer te focussen op de koers en had zich in dat opzicht geen betere start van het seizoen kunnen wensen.

Tour Down Under 2018 – Uitslag etappe 1