Sam Oomen mag voor eigen kansen rijden in de aankomende Tour Down Under. De jonge Nederlander is één van de zeven renners die door Sunweb zijn aangewezen voor de Austalische rittenkoers.

Ploegleider Luke Roberts blikt vooruit: “Etappe één heeft dezelfde aankomst als vorig jaar en opnieuw verwachten we een massasprint. We kunnen aannemen dat ook de derde rit eindigt in een massasprint. We hebben Phil Bauhaus als onze sprinter voor de vlakke etappes, met Nikias Arndt en Mike Teunissen als de laatste mannen die hem naar de finish moeten begeleiden. Bauhaus steekt in uitstekende vorm na een periode van rust en training: we verwachten enkele goede resultaten van hem.”

“De tweede etappe moet geklommen worden, waarschijnlijk te zwaar voor de sprinters. We willen de mogelijkheden van Sam Oomen bekijken tijdens deze koers, dus dit wordt voor hem een belangrijke rit. Etappe vier heeft een nieuwe, vrij lastige aankomst en ook hier moeten we Oomen zo goed mogelijk vooraan houden. In de vijfde en laatste rit op Willunga Hill valt de beslissing voor het klassement”, verwacht Roberts.

Selectie Sunweb voor de Tour Down Under: Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Chad Haga, Chris Hamilton, Sam Oomen, Michael Storer en Mike Teunissen.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie