Tomasz Marczynski (33) heeft zijn contract bij Lotto Soudal verlengd. De Poolse renner rijdt sinds vorig jaar bij de Belgische ploeg en behaalde twee ritzeges in de Vuelta a España. Hij heeft voor drie jaar bijgetekend.

Honderd procent

Marczynski: ,,Ik hou van mijn werk als helper in het team. Maar ik vind het ook heel fijn dat ik bij bepaalde gelegenheden mijn eigen kans mag gaan. Ook de komende jaren zet ik me voor de volle honderd procent in voor de ploeg en probeer ik mijn eigen kansen te grijpen als die zich aandienen.”

De Pool debuteerde bij de profs in 2006. Via onder meer het Nederlandse Vacansoleil-DCM kwam hij in 2016 terecht bij Lotto Soudal. Behalve zijn twee ritzeges in de Vuelta was hij ook onder meer drie keer Pools kampioen op de weg. In 2011 werd hij tevens nationaal kampioen van Polen in het tijdrijden.