Milaan-Turijn heeft volgende week donderdag een ijzersterk deelnemersveld aan het vertrek. De oudste wielerwedstrijd ter wereld – de geschiedenis van de koers gaat terug tot 1876 – onthulde vandaag de eerste namen met daarbij onder anderen de huidige winnaar Miguel Angel Lopez en Tom Dumoulin, winnaar van de Giro d’Italia.

Voor Dumoulin wordt het de eerste deelname aan Milaan-Turijn. De Nederlander staat bij Team Sunweb aan de start samen met onder anderen Warren Barguil – de winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France. Dumoulin kende onlangs in Bergen een ijzersterk WK-wielrennen door op zowel de ploegentijdrit als de individuele tijdrit goud te winnen.

Lopez, Dumoulin en Barguil zijn niet de enige kleppers die naar Italië afreizen. De organisatie kondigde vandaag tevens de komst aan van Fabio Aru, de nummer twee in de Giro d’Italia Nairo Quintana, de nummer drie van de Tour de France Rigoberto Uran, winnaar van Milaan-San Remo Michal Kwiatkowski en zijn teammaat Mikel Landa.

Andere grote namen zijn Esteban Chaves en Adam Yates namens Orica-Scott, Daniel Martin en Julian Alaphilippe namens Quick Step Floors, Ilnur Zakarin en Thibaut Pinot. Namens Team LottoNL-Jumbo starten onder anderen Steven Kruijswijk en de Sloveense hardrijder Primoz Roglic.

Solozege Lopez

Vorig jaar sloot Lopez, die uitkomt voor het Astana Pro Team, op de zware slotklim naar Superga aan bij koploper Michael Woods. Woods probeerde Lopez af te schudden in de laatste 700 meter met een sterke demarrage, maar de Colombiaan liet de Canadees niet gaan.

Daarna was het de beurt aan Lopez zelf. Zijn aanval was Woods te machtig en de Colombiaan zag zijn vluchtmakker in het gifgroene shirt van Cannondale-Drapac niet meer terugkeren. Lopez soleerde naar de zege en bezorgde zijn ploeg een mooie overwinning. Woods’ ploeggenoot Rigoberto Uran werd derde.

Milaan-Turijn is volgende week donderdag live te zien op Eurosport.