De heren van Team Sunweb hebben het ijzersterke seizoen 2017 bekroond door het WK-ploegentijdrit te winnen. Eerder won ook de vrouwenploeg van Team Sunweb al de wereldtitel op dit onderdeel. De ploeg met onder anderen Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Sam Oomen aan de start, versloeg BMC Racing Team met acht seconden. Team Sky eindigde als derde.

Nagelbijten

Toen Dumoulin, Kelderman, Oomen, Lennard Kämna, Soren Kragh Andersen en Michael Matthews om 16.16 uur het startsein kregen, zouden nog vier ploegen aan het vertrek verschijnen met daarbij de meervoudige wereldkampioenen BMC en Quick Step Floors. Na de snelle tijd die de ploeg neerzette op het 42,5 kilometer lange parkoers in het Noorse Bergen, was het dus nog even nagelbijten voor de zes heren.

Uiteindelijk konden ze opgelucht ademhalen: niemand was sneller en dus was de wereldtitel een feit – nadat ook de damesploeg van Team Sunweb de titel pakte. ,,Dit is waanzinnig: eerst winnen de dames vanochtend en nu wij”, zei Dumoulin. ,,De ploeg werkte eendrachtig samen, het was echt geweldig. Normaal gesproken was ik op papier de beste tijdrijder, maar met deze ploeg ging het zo smooth. We hadden een goed tempo te pakken en hielden het vol tot aan de finish.”

De wereldtitel op de ploegentijdrit is de kroon op toch al een succesvol seizoen van Team Sunweb. Zo won de ploeg in mei met Tom Dumoulin twee ritten en het eindklassement van de Giro d’Italia en bezorgden Michael Matthews en Warren Barguil het team vier dagsuccessen én de groene en bolletjestrui in de Tour de France. Wilco Kelderman eindigde vervolgens vierde in de Vuelta a España.

 • JOS VAN DIJK

  21 september 2017 #1 Author

  hallo wk gangers,
  Ik zie wel dat jullie aan het genieten zijn in Bergen, wat een sfeer maken die Noren.
  Bovendien maken jullie alle Nederlandse successen live mee.
  Heb spijt dat ik niet ben meegegaan met Tim, had ik ook wel willen stan op dat bergje.
  Volgend jaar maar naar Insbruck.
  Aankomend weekend nog meer medaille kansen voor de Nederlanders.
  Geniet nog een paar dagen van de welverdiende vakantie.
  SKAL.
  groeten uit Veenendaal.
  Jos