Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 20 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 20

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 20:

Daar is de Angliru! Het beest van Asturië. De leider in het klassement gaat nog één zenuwslopende dagen tegemoet, met drie zware bergen in slechts een etappe over 117,5 kilometer. Deze rit mag je dus op gelijke hoogte zetten met rit 15. De Angliru is natuurlijk het prachtige sluitstuk voor het eindgevecht in deze 72e uitgave. Een beter decor had de organisatie waarschijnlijk niet kunnen kiezen. 12,5 kilometer klimmen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 9,8 procent, met maximale stroken van 23,5%. Vier jaar geleden begon Chris Horner met een marge van amper drie seconden op Vincenzo Nibali aan de twintigste beproeving. Op de flanken van de Angliru besliste de Amerikaan de tweedstrijd in zijn voordeel. Dit jaar komt het ook op de Angliru aan, om de eindwinnaar aan te wijzen.

Chris Froome (Team Sky) staat er riant voor. Hij gaat dan ook zeer waarschijnlijk de 72e Vuelta op zijn palmares zetten. De strijd voor de overige podiumplaatsen ligt nog helemaal open, met nummer Wilco Kelderman (Team Sunweb) als belangrijke kandidaat. Uiteraard is het ook uitkijken naar een prachtige strijd om de dagzege. Het zou toch prachtig zijn, mocht Alberto Contador (Trek-Segafredo) op de voorlaatste dag van zijn loopbaan nog één keer uitpakken met een groots nummer.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 20 volgens Cycling Story:
***** Contador
**** Zakarin, Nibali
*** Kelderman, Woods, Lopez
** Majka, Aru, Kruijswijk, Meintjes
* Bardet, Chaves, Van Garderen, De La Cruz, Moreno