Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 19:

Niet getreurd voor de coureurs die in etappe 18 de slag gemist of simpelweg tekort kwamen op de laatste helling, want er volgt een herkansing. Snel na het vertrek volgt een col van de eerste categorie, waar de kopgroep gevormd zal worden. In deze fase van de ronde is het heel simpel: wie mee wil springen, zit mee. Alessandro De Marchi (BMC Racing Team), David de la Cruz (Quick-Step Floors) en Alexandre Geniez (FDJ) zijn vier voormalige ritwinnaars in de Vuelta, die in Gijon zomaar nog maar een mooie triomf aan hun palmares toe mogen voegen.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Bilbao
**** Geniez, Haig
*** De Marchi, De La Cruz, Roche
** Rojas, Visconti, Eiking, Roson
* Pantano, Clement, Villella, De Gendt, Maté Mardones