Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft in de negentiende rit van de Vuelta zijn droom waargemaakt. De Belg was in een typische overgangsetappe rapper dan acht metgezellen en heeft door de sterke sprint nu in elke grote ronde minstens één etappe gewonnen. De Gendt was in Gijon sneller dan Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) en Ivan Garcia (Team Bahrain-Merida). Koen Bouwman (Team LottoNL-Jumbo) eindigde nog net in de top-10.

Dankzij het succes van De Gendt blijft Lotto Soudal aan de champagne. Donderdag ging immers land- en ploeggenoot Sander Armée al op fraaie wijze met de ritzege aan de haal. Tomasz Marczynski mocht namens de Belgische formatie zelfs al twee keer het zegegebaar maken in deze 72e Vuelta. Voor onze zuiderburen betekende het al de derde triomf, waar bij ons de teller twee dagen voor het einde helaas nog op nul staat.

Vuelta a España 2017 – Uitslag etappe 19: