Sander Armée heeft zijn thuisland België de tweede ritzege bezorgd in de Vuelta a España. De voormalig Europees kampioen inline-skaten maakte deel uit van de lange ontsnapping en zoals verwacht moest de winnaar bij de twintig vroege vluchters worden gezocht. Op de slotklim schudde Armée Alexey Lutsenko van zich af en soleerde naar zijn eerste overwinning bij de profs.

,,Soms was ik wel eens in de buurt, maar het gevoel bij deze overwinning is onbeschrijfelijk”, zei Armée na afloop. ,,Meestal werk ik voor het team, maar in deze Vuelta kreeg ik een vrije rol. Ik maakte al twee keer eerder deel uit van de goeie vlucht, maar kon het niet afmaken. Ik voel me eigenlijk nog opvallend fris in deze slotweek en dat heeft geresulteerd in deze winst.”

Froome pakt tijd

Chris Froome pakte op de Alto de Santo Toribio de Liébana (3,2 km à 6,4 procent) 21 seconden terug op zijn naaste belager Vincenzo Nibali en heeft de rode leiderstrui weer wat steviger om zijn schouders. Wilco Kelderman moest vier seconden prijsgeven op Froome, maar staat nog altijd derde in het klassement met nog drie etappes voor de wielen.