Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 18 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 18

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 18:

De strijd om de eindzege zal beslist worden in etappe 20. Vandaag en morgen is het aan de renners die nog genoeg jus in benen hebben om op ritwinst te mikken. Er in een grote kans dat een zeer uitgebreide groep deze zegen van het peloton krijgt. In de laatste 60 kilometers staan er vier klimmetjes op het menu, waardoor dit een geschikte dag is voor de heuvelspecialisten. Helemaal aangezien de aankomst op de heuvel Alto de Santo Toribio de Liébana (3,2 km à 6,4%) is gelegen. Astana heeft met Luis Leon Sanchez een geslepen man in huis, die dergelijke ondernemingen al vaak wist af te ronden. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Carlos Verona (ORICA-Scott) en Odd Christian Eiking (FDJ) zijn ook heren om in de gaten te houden.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Alaphilippe
**** Sanchez, Verona
*** Eiking, Moreno, Trentin
** Nibali, Kelderman, Chaves, Lopez
* Contador, Froome, Zakarin, Woods, S. Yates