Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 17 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 17

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 17:

De slotweek begon met de tijdrit en de dagen van de waarheid zijn daarmee aangebroken. We naderen de ontknoping. Etappe 17 biedt ons nog één van de twee finishes bergop. Fernando Escartin, de man die de route uittekent, heeft in zijn zoektocht naar een spectaculair parcours een nieuwe ontdekking gedaan. In Cantabrië heeft hij nog een megasteile monsterklim gevonden. Los Machucos debuteert in de Ronde van Spanje en het wordt met 100 procent zekerheid een pijnlijke kennismaking voor de renners. Het wegdek loopt immers met hellingsgraden tot wel 28% procent omhoog. Dit gaat bizarre taferelen opleveren! Is dit een dag voor de Colombiaanse topklimmer en vedergewicht Johan Esteban Chaves?

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 17 volgens Cycling Story:
***** Chaves
**** Lopez, Froome
*** Aru, Contador, Kelderman
** Zakarin, Nibali, Woods, Poels
* Kruiswijk, Bardet, Majka, Atapuma, Moreno