Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 16:

Chris Froome (Team Sky) maakte in juli tijdens zijn vierde Tourzege uiteindelijk het verschil tijdens de tijdritten, ook al was het aantal kilometers tegen de klok erg beperkt: 36. De Vuelta-organisatie gaat daar alleen al met deze tijdrit overheen. Froome is met zijn capaciteiten direct een van de kanshebbers om na 42 kilometer de snelste tijd te noteren. Mogelijk doet hij in één klap ook een uitstekende zege ten opzichte van zijn concurrenten. Bob Jungels (Quick-Step Floors) is echter een gevaarlijke uitdager voor de dagzege.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Froome
**** Jungels, Oliveira
*** Lampaert, Sanchez, Ludvigsson
** Clement, Contador, Van Garderen, Kelderman
* Moscon, De Gendt, Monfort, Haga, De Marchi