Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 15:

De 15e etappe komt sowieso in aanmerking voor het predikaat koninginnenrit. De trend van korte, enerverende bergritten blijft zicht ook voortzetten tijdens deze Vuelta. Er zal op alle fronten van start tot finish hard gekoerst worden gedurende deze 129 kilometer. Na circa 50 kilometer begint het serieuze klimwerk. Vanaf dat moment wordt het één grote slijtageslag door een slopend trio: Alto de Hazallanas (16,3 km à 5,5%), Alto del Purche (8,5 km à 8%) en ultieme klapper Alto Hoya de la Mora (19,3 km 5.6%). Alberto Contador is dol op dit soort ritten. El Pistolero koerste altijd op intuïtie en met zijn aanvalsdrift stal hij de harten van de koersliefhebber. Dit is de laatste race in de grootse loopbaan van de Spanjaard. Kan hij vandaag ouderwets dansen op de pedalen en de koers nog een keer op zijn kop zetten?

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 15 volgens Cycling Story:
***** Contador
**** Lopez, Froome
*** Nibali, Kelderman, Chaves
** Zakarin, Bardet, Aru, Van Garderen
* Woods, Carapaz, S. Yates, De La Cruz, Kruijswijk